Kinder Bueno mnogima je omiljena slastica - savršena kombinacija hrskavog vafla, kreme od lješnjaka i čokolade uvijek nas ponovno očara. Kod nas se odnedavno može kupiti i Kinder Bueno sladoled koji smo za vas i isprobale. Danas vam donosimo jako jednostavan recept za Kinder Bueno tortu koju ćemo vjerojatno i same napraviti za vikend.
Kinder Bueno sladoled konačno došao i u Hrvatsku: Probale smo ga i evo je li hype oko njega opravdan
Što će vam trebati?
Za ovaj slasni recept trebat će vam:
2 jaja 150 grama glatkog brašna 100 grama šećera 100 ml mlijeka 80 grama ohlađenog otopljenog maslaca 1/2 vrećice kvasca 1 vrećica vanilin šećera
Za dekoraciju:
1 staklenka čokoladnog namaza od 350 grama 2 pakiranja Kinder Buena po želji (mliječna čokolada, tamna čokolada ili bijela čokolada) 2 žlice Nutelle
Priprema
U staklenoj posudi umutite dva jajeta. Dodajte 100 grama šećera i dobro izradite. Smjesi dodajte 80 grama ohlađenog otopljenog maslaca i dobro promiješajte. Nakon toga, u posudu dodajte vanilin šećer i mješajući dodajte 100 mililitara mlijeka. U smjesu potom dodajte 150 grama brašna i miješajte dok smjesa ne postane homogena. Dodajte kvasac.
U posudu za pečenje koju ste prethodno namazale maslacem i pobrašnile izlijte pripremljenu smjesu te je žlicom ravnomjerno rasporedite po posudi. Pecite 20 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. Nakon što se biskvit malo ohladio, preokrenite ga na ukrasni poslužavnik. Po njemu prelijte čokoladni namaz (možete koristiti i onaj s bijelom i mliječnom čokoladom, kao i samo bijeli). Za optimalne rezultate najbolje bi ga bilo malo izraditi u staklenci kako bi postao mekši. Žlicom rasporedite i poravnajte čokoladni namaz, a s pomoću Nutelle svoju tortu možete ukrasiti po želji - od krugova do kvadrata, što i kako izbor je na vama. Dodajte komadiće Kinder Buena na vrh torte. U slast!