Svaki dobar obrok započinje juhom. Ovaj put predlažemo vam onu od krumpira i češnjaka koja će zadovoljiti i najzahtjevnije. Nastavite slijed s pečenim zecom i laganom palentom, a nadopunite matovilcem. Nakon odmora, osladite se jabukama i orasima.
Zec sa začinskim travama na talijanski Sastojci:
25 g maslaca 1 luk, nasjeckan 50 g pršuta, nasjeckanog 1 zec, nasjeckan na komade 175 ml suhog bijelog vina 1 svježa grančica majčine dušice 500 g oguljene, očišćene rajčice, nasjeckane malo brašna (ako želite) sol i papar meka palenta
Priprema:
Na tavi otopite maslac, dodajte luk i pršut i pirjajte na laganoj vatri, povremeno miješajte, oko 5 minuta.
Dodajte zeca, pojačajte na srednje jaku vatru i kuhajte povremeno okrećući dok ne dobije finu smeđu boju. Posolite, poparite, dodajte majčinu dušicu, poklopite i kuhajte 20 minuta.
Dodajte rajčice, smanjite vatru i neka kuha lagano još 1 sat. Ako je umak prerijedak zgusnite ga brašnom.
Prebacite na topli pladanj, uklonite majčinu dušicu i poslužite uz meku palentu.
Juha od krumpira i češnjaka
Brzi kolač od jabuka i oraha