Priprema zeca: Zec sa začinskim travama na talijanski

Image
27.4.2021.
16:20
VOYO logo

Svaki dobar obrok započinje juhom. Ovaj put predlažemo vam onu od krumpira i češnjaka koja će zadovoljiti i najzahtjevnije. Nastavite slijed s pečenim zecom i laganom palentom, a nadopunite matovilcem. Nakon odmora, osladite se jabukama i orasima.

Zec sa začinskim travama na talijanski Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25 g maslaca 1 luk, nasjeckan 50 g pršuta, nasjeckanog 1 zec, nasjeckan na komade 175 ml suhog bijelog vina 1 svježa grančica majčine dušice 500 g oguljene, očišćene rajčice, nasjeckane malo brašna (ako želite) sol i papar meka palenta

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tavi otopite maslac, dodajte luk i pršut i pirjajte na laganoj vatri, povremeno miješajte, oko 5 minuta.

Dodajte zeca, pojačajte na srednje jaku vatru i kuhajte povremeno okrećući dok ne dobije finu smeđu boju. Posolite, poparite, dodajte majčinu dušicu, poklopite i kuhajte 20 minuta.

Dodajte rajčice, smanjite vatru i neka kuha lagano još 1 sat. Ako je umak prerijedak zgusnite ga brašnom.

Prebacite na topli pladanj, uklonite majčinu dušicu i poslužite uz meku palentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juha od krumpira i češnjaka

Image

Juha od krumpira i češnjaka

Image

Juha od krumpira i češnjaka

Brzi kolač od jabuka i oraha

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo