Svi smo primjetili invaziju kokosovog ulja na tržište. Ulje koje istovremeno služi kao prehrabeni i kozmetički prozivod sve nas je zaludio. Ne možemo si pomoći, a ipak bi ga trebali koristiti samo pri kuhanju i pripravcima za kosu. Točka.
John Mackey, osnivač Whole Foods-a, u jednom je intervjuu izjavio kako on ulje ne smatra toliko zdravim, a svoju tezu je pojasnio na vrlo jednostavnom primjeru, piše Byrdie. ˝Kada obrađujemo biljku kako bi dobili ulje tada iz nje izvlačimo samo mast. Neobično je što ljudi tako spremno odbacuju šećer, a ne ulje koje je čista mast. Ja osobno smatram da je šećer zdraviji od ulja.˝
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/646e56aa-92bb-11eb-b388-0242ac12000f/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
8. Dodate li kokosovo ulje u kavu, nećete biti zdraviji. Prije ćete si povećati kolesrerol.
Dakle, ni sa čim nije dobro pretjerivati pa tako ni s kokosovim uljem. Ne zaboravimo da usprkos svim njegovim dobrim svojstvima, ono i dalje ostaje samo ulje.