Cherry rajčice prerežite na pola, položite rajčice s prerezanom stranom na lim za pečenje, poprskajte s jednom žlicom maslinovog ulja, lagano posolite i pošećerite.
Pecite 20 minuta ili dok ne omekšaju u zagrijanoj pećnici na 160°C. Za to vrijeme preostalo maslinovo ulje zagrijte u dubokoj tavi na srednje jakoj vatri.
Stavite nasjeckani luk i propirjajte 3-4 minute ili dok ne omekša. Dodajte nasjeckani češnjak i čili papričicu i pirjajte dok ne omekšaju.
Dodajte quinou, promiješajte, umiješajte koncentrat rajčice i bijelo vino.
Pirjajte 1 minutu, dolijte oko 500 ml vode i kokošju kocku te pirjajte oko 20 minuta ili dok quinoa ne bude gotova, povremeno miješajući.
Umiješajte skuhane kozice, zatim ispečene cherry rajčice i polovicu nasjeckanog origana.
Posolite i poparite prema potrebi, a kuhanu quinou pri serviranju pospite s drugom polovicom nasjeckanog origana i poslužite.
Izvor: Coolinarika.com