Folija se u kuhinji koristi u kilometrima, no nakon ovoga to vam više nikada neće pasti na pamet

Image
Foto: Thinkstock

Kad se aluminijska folija zagrijava, u hranu ispušta aluminij koji završava u našem tijelu

26.1.2017.
9:00
Thinkstock
VOYO logo

Liječnici upozoravaju kako količina aluminija koju ispušta aluminijska folija može biti izrazito štetna za zdravlje. Opasno je pripremati hranu u aluminijskoj foliji, podgrijavati i ostaviti da se na njoj hladi, piše The National.

Pokazalo istraživanje

"Što je temperatura viša, više aluminija završava u hrani. Takva folija nikako nije pogodna za kuhanje ili za korištenje kod nekih namirnica poput rajčica, agruma ili začina" objasnio je doktor Zubaidy, jedan od autora istraživanja o aluminijskoj foliji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorio je i kako gomilanje aluminija u tijelu može dovesti do ozbiljnih bolesti poput osteoporoze i Alzheimera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo