SUHI KOLAČI /

Recept za mekane medenjake iz bakine kuharice

Image
Foto: Pexels

Fini medenjaci odlično se slažu uz šalicu toplog mlijeka, a mi imamo recept za najbolju smjesu

15.4.2023.
15:04
Pexels
VOYO logo

Fini i mekani medenjaci savršeni su desert posebno u blagdansko doba. Medenjaci, kao što im ime sugerira, su kolačići odnosno keksići s medom koji se tradicionalno jedu za vrijeme Blagdana. Oni su kao mirisni zagrljaj zime – čim ih pečete, kuća se ispuni toplinom i aromom meda i svih začina koje dodajete u njih. Savršeni su za svaku priliku, bilo da želite ukrasiti bor, razveseliti najmlađe ili uz šalicu čaja uhvatiti trenutak mira. Možete ih peći kao jednostavne kuglice s orašastim plodom u sredini ili koristiti razne kalupe za kekse.

Postoje brojne varijante, a mi vam donosimo jednostavan i brzi recept kako napraviti medenjake kod kuće za manje od pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medenjaci recept

Malo masti, malo meda i jedno jaje je manje više sve što vam treba za ovaj recept. Naravno da možete u smjesu dodati cimet ili klinčić, ali i ovaj bazni recept će biti savršen za jednostavne medenjake. Medenjaci se peku oko 15 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva Celzijusa. Najbolji su kada omekšaju i savršeno se slažu uz šalicu toplog čaja ili mlijeka. Medenjaci mogu stajati dva do tri tjedna, a preporuča se držanje ovih keksića u hermetički zatvorenim spremnicima ili limenim kutijama za pohranu keksa.

Image
KOLAČ S KOKOSOM /

Stari dobri čupavci. Recept iz bakine kuharice (sa 2, 4 ili 6 jaja)

Image
KOLAČ S KOKOSOM /

Stari dobri čupavci. Recept iz bakine kuharice (sa 2, 4 ili 6 jaja)

Medenjaci sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 dkg masti
  • 6 dkg meda
  • 6 dkg šećera
  • 1 jaje
  • 1/2 žlice sode bikarbone
Image
Foto: Pexels

Medenjaci priprema:

  1. Priprema finih medenjaka vrlo je jednostavna.
  2. Sve sastojke dobro izmiješajte i napravite glatku smjesu.
  3. Od dobivene smjese radite kuglice i ako želite na svaku kuglicu stavite malo oraha.
  4. Pecite medenjake na 180 stupnjeva Celzijusa oko 15 minuta.
  5. Pustite ih da se ohlade i uživajte!

POGLEDAJTE VIDEO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
antonia bilic
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo