Brzinski ručak: Sočna mesna štruca

Image
Foto: Thinkstock, ALLEKO

Mesna štruca napravi se za čas, a od nje se može najesti cijela obitelj

10.11.2016.
13:34
Thinkstock, ALLEKO
VOYO logo

Tradicionalno jelo koje ne zahtijeva neke posebne vještine u kuhinji pa je dobar izbor za ručak i za one koji se baš i ne snalaze s namirnicama.

Sastojci:

  • 2 nasjeckana luka
  • 900 g mljevenog mesa
  • 115 ml kečapa
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 3 žlice senfa
  • 2 umućena jaja
  • 2-3 žlice krušnih mrvica
  • sol, papar, peršin

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. U zdjeli dobro pomiješajte sve sastojke, najbolje rukama kako bi se dobro sjedinili.
  2. Soli i papra stavite koliko mislite da će vam odgovarati; obično je dosta veći prstohvat.
  3. Od ove smjese možete napraviti jednu veliku ili dvije male štruce, kako vam je po volji. Smjesu smjestite u kalup za pečenje i pecite oko sat vremena. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo