Brzinski ručak: Kremasti njoki sa špinatom i parmezanom

Image
Foto: Instagram, lifeasastrawberry

Najbolja stvar kod njoka je ta što su brzo gotovi, a iznimno ukusni

14.10.2016.
11:50
Instagram, lifeasastrawberry
VOYO logo

Njoki su svestrana namirnica koju ne treba dugo kuhati. Dovoljno je da vriju minutu-dvije i onda ih možete prekriti nekim odličnim umakom. Danas na repertoru imamo jednostavan, a fin umak od špinata.

Sastojci:

  • jedna vrećica njoki
  • 2 žlice maslaca
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice brašna
  • 15 ml mlijeka
  • svježi špinat
  • sol, papar
  • parmezan

Priprema:

  1. Rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i dinstajte ga oko minutu-dvije. Dodajte brašno da se formira zaprška.
  2. Polako dodajte mlijeko zaprški, stalno mješajući da razbijete grudice. Kuhajte 2-3 minute dok se umak ne počne zgušnjavati.
  3. U međuvremenu skuhajte njoke. Nascjekajte špinat i umješajte ga u umak, posolite i popaprite. Dodajte parmezan i dobro promiješajte.
  4. Kuhane njoke dodajte u posudu s umakom i sve povežite. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo