Brzinski ručak: Kremasta riža sa cvjetačom i češnjakom

Image
Foto: Flickr

Ova kremasta riža pravi je užitak za nepce

4.10.2016.
11:52
Flickr
VOYO logo

Ako vam je dosta teških ručkova, vrijeme je za laganu, kremastu rižu koju smo obogatili na jednostavan, ali zanimljiv način.

Sastojci:

  • jedna cvjetača srednje veličine
  • 6 češnja češnjaka
  • 700 ml povrtnog temeljca, 200 ml vode
  • pola šalice mlijeka
  • 300 g riže
  • sol, papar, peršin
  • parmezan

Priprema:

  1. Skuhajte rižu te je stavite na stranu. Zakuhjte temeljac i vodu u velikom loncu, dodajte cvjetaču i kuhajte oko 10 minuta dok ne omekani.
  2. Kada je gotova, cvjetaču usitnite u blenderu, dodajući mlijeko ili temeljac kako bi bila kremasta. Začinite solju i paprom.
  3. Prelijte ju preko riže i promiješajte dok se ne sjedini. U dubokoj tavi na malo maslaca prodinstajte nasjeckani češnjak oko 3 minute te mu dodajte rižu.
  4. Posipajte je parmezanom, promiješajte i začinite svježim peršinom. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo