Ovaj azijski specijalitet poslužuje se svakodnevno na Istoku i bilo bi šteta da ga i sami ne probate.
Sastojci:
- 1 dl riže
- 2 jaja
- 60 dkg kukuruza
- 1 dcl svježeg ili smrznutog graška
- 1 velika mrkva
- 1 srednja glavica luka
- svježi peršin
- kurkuma, sol, papar
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica limuna
- soja umak
Priprema:
- Skuhati rižu i ostaviti je da se ohladi. Grašak prokuhati u malo kipuće vode, mrkvu narezati na tanke trakice, a luk i češnjak sitno nasjeckati.
- Umutiti jaja i ispeći ih na malo ulja da budu lagano pečena s obje strane. Staviti ih na tanjur i narezati na trakice.
- Na malo ulja popržiti luk da omekša te dodati mrkvu i češnjak. Kratko popirjati, dodati rižu te je 2-3 minute kratko popržiti stalno miješajući.
- Dodati grašak i ocijeđeni kukuruz te malo soja umaka, papra, soli i kurkume. Ako je presuho, dodati malo vode i pustiti da ispari.
- Na kraju dodati limun, jaja i svježi peršin te promiješati da se sve sjedini. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa