Brzinski ručak: Falafel sa svježom salatom, avokadom i smeđom rižom

Image
Foto: Instagram

Nećete se moći zasititi ovih ukusnih kuglica od slanutka

1.9.2016.
11:30
Instagram
VOYO logo

Falafel je tradicionalno jelo na Bliskom istoku i najčešće se radi od slanutka ili boba te dodanih mirisnih začina. Izvrsno je samo za sebe kao i s hrpom svježeg povrća. Vjerujte nam, nećete ostati gladni.

Za falafel potrebno vam je:

  • 250 g slanutka (najbrže iz konzerve)
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 glavica luka
  • 12 g svježeg peršina
  • 8 g svježeg korijandera (opcionalno)
  • 1 chilli papričica (opcionalno)
  • 35 g brašna
  • kim, soda bikarbona, sol, papar

Priprema:

  1. Slanutak ocijediti iz konzerve i oprati pod mlazom vode te dobro procijediti. Usitniti ih u blenderu ili štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu smjesu.
  2. Ako je smjesa presuha, dodajte par kapi vode. U blender slanutku dodati peršin, korijander, protisnuti češnjak, nasjeckani luk i chilli.
  3. U manjoj posudi pomiješati brašno, sodu bikarbonu, mljeveni kim, sol i papar te dodati smjesi od slanutka. Sve dobro izmiješati.
  4. Malo navlažiti prste te od smjese oblikovati kuglice. Peći ih u dubokom zagrijanom ulju na srednje jakoj vatri oko 3 minute.
  5. Kada dobiju zlatnu boju, izvadite ih i poslužite sa smeđom rižom te puno svježe zelene salate, rajčicom, avokadom ili bilo kojih povrćem i umakom po želji. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo