PRILOZI UZ JELO /

jedan malo drugačiji koji morate isprobati

Image

Antonija Blaće ima savjet za neke sasvim nove priloge

9.6.2021.
9:11
VOYO logo

Koliko često vam se čini da su svi prilozi koje radite za svoje ručkove identični – ili krumpir ili tjestenina. Antonija Blaće u svom priručniku 'Ljeto bez parea – prehrana na dlanu' ima fantastične ideje za priloge uz jela. Za neke nam se čini da ih možemo jesi bez mesa ili ribe. Mljac!

Image
SENDVIČ KOJI BISMO MOGLI JESTI SVAKI DAN /

I to bez grižnje savjesti jer je zdrav, morate probati ovaj recept

Image
SENDVIČ KOJI BISMO MOGLI JESTI SVAKI DAN /

I to bez grižnje savjesti jer je zdrav, morate probati ovaj recept

Zapečeno povrće s dresingom od senfa i meda

Povrće (korjenasto je najfinije) – tikvice, cikla, mrkva, luk, češnjak, može i kelj pupčar, sol, maslinovo ulje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povrće grubo narezati, ne moraju biti isti komadi. Obratite pažnju da vam za sve treba otprilike isto vrijeme pečenja. Povrće složiti na pleh svaku vrstu na svoju stranu da se okusi ne pomiješaju. Dodati cijele češnje češnjaka (malo ih pritisnuti i zgnječiti za bolju aromu). Posoliti i zaliti žlicom, dvije maslinovog ulja. Izmiješati rukama da se svaki komad obloži.

Peći na 250 stupnjeva od 20 do 30 minuta dok povrće ne dobije tamniju boju. Naravno, paziti da se ne prepeče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dresing

Dok se povrće peče, složiti umak. Iscijediti pola limuna i umiješati sa žlicom meda, vode po želji i 2 žlice senfa dok se ne sjedini. Kad je povrće gotovo preliti sosom ili za povrće pripremiti štapiće za roštilj pa se može umakati u dresing.

Ostale priloge uz jela možete pronaći u priručniku 'Ljeto bez parea – prehrana na dlanu', Antonije Blaće, koji možete kupiti na prodajnim mjestima: Tisak, Tisak Media, Menart, Znanje ili na web shopu Abrakadabre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo