Tuna, tjestenina i tikvice
Sastojci:
- 2 1/4 šalice tjestenine
- žlica biljnog ili maslinovog ulja
- 1 glavica isjeckanog luka
- 1 režanj češnjaka, usitnjeni
- 1 tikvica, narezana
- 450 grama tune izrezane na komadiće
- 1 konzerva pelata rajčice
- 1 žlica kapara
- 1 konzerva umaka od rajčice
- naribani parmezan
(Foto: Pixabay)
1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Zatim je ocijedite i pokrijete kako bi bila topla.
2. U međuvremenu, zagrijte tavu na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i pirjajte 3 do 4 minute te dodajte češnjak i tikvice. Zatim tunu i pirjajte 2 do 3 minute dok ne dobije smeđu boju. Dodajte rajčice, umak od rajčica kapare i pirjajte oko minute dok se namirnice ne povežu. Smanjite temperaturu i kuhajte još nekoliko minuta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
3. Na tanjur stavite tjesteninu, a na vrhu dodajte umak od tune i parmezan.
Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa