Kuharica /

Tjestenina u umaku od bundeve

Image

Umak od bundeve savršen je izbor za tjesteninu. Kako napraviti tjesteninu u umaku od bundeve?

16.8.2021.
12:19
VOYO logo

Za pripremu jela tjestenina u umaku od bundeve potreban vam je i svježi sir. Tjestenina u umaku od bundeve priprema se jednostavno, gotova je za manje od pola sata.

Bundeva se može pripremiti na različite načine, a ako još niste pripremili umak od bundeve i poslužili s tjesteninom vrijeme je da probate.

Tjestenina u umaku od bundeve sastojci:

  • 30 dkg bundeve
  • 3 dkg maslaca
  • glavica luka
  • češanj češnjaka
  • 15 dkg slanine
  • 35 dkg tjestenine
  • grančica ružmarina
  • 10 dkg svježeg kravljeg sira
  • 1 dcl bijelog vina
  • 15 dkg slanine

Tjestenina u umaku od bundeve priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjesteninu skuhajte u slanog vodi.

Na naslacu na tavi pržite luk i slaninu narezanu na kockice, protisnuti češnjak. Sve posolite i pržite oko dvije minute, nakon toga dodajte ružmarin i kockice bundeve. Pržite oko osam minuta i ulijte bijelo vino. Kuhjate dok vino ne ispari i nakon toga sve sastojke stavite u sjekač, dodajte svježi sir i napravite umak.

Na tavi zagrijete maslinovo ulje i dodjate kuhanu tjesteninu te umak i sve dobro promiješajte.

Tjestenina u umaku od bundeve je gotov, poslužite je kao predjelo ili glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike