Kako biste zamijeslili dizano tijesto za buhtle potrebno je samo nekoliko sastojaka i vrlo malo vremena. Za mekane i ukusne buhtle potrebno je napraviti dobro tijesto za buhtle.
Sastojci potrebni za pripremu tijesta za buhtle:
- 50 dkg glatkog pšeničnog brašna
- 10 dkg maslaca
- 2 jaja
- 10 dkg šećera
- 1 vanilin šećer
- 25 g svježeg kvasca
- 2,5 dcl toplog mlijeka
Postupak za pripremu tijesta za buhtle:
U zdjelicu dodajte mlijeko, brašno, šećer i kvasac.
Uzmite drugu posudu i u nju prosijte brašno, dodajte šećer, vanilin šećer, te sve zajedno promiješajte.
Zatim zagrijte mlijeko, dodajte maslac narezan na kockice i otopite ga, sve to zajedno skinite s vatre i ostavite da se ohladi na 20 minuta pa onda dodajte jedno izmućeno jaje.
Dodajte tekuće sastojke koje ste unaprijed pripremili u zdjelu s brašnom, dodajte uzdigli kvasac pa sve zajedno dobro mijesite. Morate dobiti glatko tijesto koje se lako odvaja od posude.
Nakon toga posudu s tijestom prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplome. Neka se diže najmanje sat vremena, dok se tijesto ne udvostruči. Tijesto za buhtle je gotovo, možete krenuti s izradom buhtli.