Suho meso /

Koja je temperatura prikladna za sušenje kobasica?

Image
Foto: Pixabay

Sušene kobasice pravi su specijalitet i prijaju u bilo koje doba dana. Koja je temperatura prikladna za sušenje kobasica?

9.5.2022.
10:51
Pixabay
VOYO logo

Tijekom procesa sušenja kobasica, idealno je da temperatura u prostoriji ostane oko 15,5 stupnjeva Celzijevih, dok bi vlažnost zraka trebala biti oko 70%.

Kada je vlažnost ispod 60%, a temperatura iznad navedene, to može uzrokovati prebrzo sušenje vanjskog omotača kobasice i spriječiti sušenje unutrašnjosti. Dobar način za povećanje vlažnosti u prostoriji je objesiti kobasicu iznad posude s vodom ili postaviti ovlaživač zraka u prostoriji.

Kobasica je gotova kada je izgubila najmanje 30% svoje prvobitne težine. Ako je s vanjske strane kobasice tijekom sušenja ostala suha bijela plijesan, nemojte nimalo brinuti. Riječ je o plemenitoj plijesni koja je bezopasna.

Međutim, crna i zelena plijesan je loša, a ako je vidite, morat ćete baciti kobasice i početi ispočetka, jer temperatura vjerojatno nije bila prikladna za sušenje kobasica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike