Što je sve potrebno za pripremu tatarskog bifteka? Kako se radi tatarski biftek? Priprema tatarskog bifteka je vrlo jednostavna, gotov je za pola sata i idealan je kao nama za različite zabave.
Za pripremu tatarskog bifteka potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 80 dkg goveđe pisanice
- 4 žumanjka
- žličica slatke mljevene paprike
- žličica senfa
- pola glavice luka
- 2 kisela krastavca
- češanj češnjaka
- sok od jednog limuna
- ljuti feferon
- 0.3 dcl konjaka
- 3 dkg maslina
- 2 žlice kapara
- worchester umak
- 2 žličice kečapa
- 2 inćuna
- tabasco
- tost
- maslac
Tatarski biftek priprema:
Napravite umak od žumanjaka, senfa, soli i limunovog soka. Sve promiejšajte i dodajte ulje. Važno je dodavati ulje kap po kap. Sve dobor izmiješajte.
Dodajte češnjak koji ste usitnili, feferone, krastvce, inćune, luk, kapre, crvenu papriku i sve dobro promiješajte.
Dodajte pola goveđe pisanice koja je nasjeckana i posolite. Sve izmiješajte. Dodajte drugu polovicu mesa i dobro izmiješajte. Začinite prema želji.
Dodajte konjak i izmiješajte. Tatarski biftek je gotov i možete ga poslužiti kao namaz uz tost.