Jela sa špinatom /

Kako se priprema špinat na mlijeku?

Image
Foto: Pixabay

Što može biti bolje od kremastog špinata s muškatnim oraščićem?Jeste li ikad probali špinat na mlijeku?

1.5.2022.
9:27
Pixabay
VOYO logo

Špinat na mlijeku savršen je prilog uz svako pečenje, a posebno dobro za blagdane. Donosimo vam jedan vrlo jednostavan i popularan recept.

Sastojci za špinat na mlijeku:

  • 25 g maslaca
  • mali luk, sitno nasjeckan
  • 2 žlice običnog brašna
  • 200 ml punomasnog mlijeka
  • 40 dkg špinata
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • svježi muškatni oraščić, za ribanje

Špinat na mlijeku ne zahtjeva kompliciranu pripremu. Sve detalje oko pripreme donosimo u nastavku.

Prvo u loncu zagrijte 25 g maslaca, zatim dodajte 1 sitno nasjeckani luk i kuhajte 5 minuta dok ne omekša. Nakon toga umiješajte 2 žlice glatkog brašna i kuhajte 2 minute, a zatim polako počnite umiješati 200 ml punomasnog mlijeka. Kada se sve sjedini, lagano kuhajte 5 minuta dok se umak ne zgusne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu stavite špinat u veliko cjedilo. Prelijte kuhalom punim kipuće vode dok listovi ne uvenu. Špinat stavite u čistu krpu, ocijedite višak tekućine, a zatim ga grubo nasjeckajte. U umak umiješajte 100 ml vrhnja, lagano zagrijte, zatim sitno naribajte preko svježeg muškatnog oraščića i dobro začinite.

I evo, vaš špinat na mlijeku je gotov. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike