Smjesa za pljeskavice /

Recept i priprema pravilne smjese za pljeskavice

Image

Smjesa za pljeskavice prilično je jednostavna za pripremu i u nju možete staviti sve začine po želji. Pomoću dobre smjese za pljeskavice, dobit ćete pljeskavice koje će biti sočne i ukusne.

21.5.2022.
12:14
VOYO logo

Tajna dobre smjese za pljeskavice je korištenje krušnih mrvica kako bi meso zadržalo prirodne masti i sokove.

Sastojci potrebni za smjesu za pljeskavice su:

  • 900 g mljevene govedine
  • pola šalice krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 2 žlice umaka za roštilj
  • 2 žlice mlijeka
  • sol, papar
  • mljeveni češnjak i luk

Upute za pripremu smjese za pljeskavice:

  1. Pripremite veliku zdjelu. Dodajte mljevenu govedinu, krušne mrvice, jaje, umak, mlijeko, sol, češnjak u prahu, luk u prahu i papar. Miješajte ručno dok smjesa ne postane glatka, ali prestanite kada smjesa izgleda ujednačena.
  2. Smjesu za pljeskavice podijelite u nekoliko komada.
  3. Postavite lim za pečenje, obložen papirom ili folijom i gore stavite pljeskavice.
  4. Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite pljeskavice 3-4 minute sa svake strane.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike