nesvakidašnji spoj okusa /

Puretina u kombinaciji s buđolom i sirom

Preko odrezaka naribajte sir, prelijte sve s malo bijelog vina i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva, 8 minuta. Dok se meso peče, napravite umak od češnjaka.

14.4.2013.
18:00
VOYO logo

Pureća prsa s vratinom i sirom

SASTOJCI:

Pureća prsa narežite na tanke odreske te na njih dodajte po jednu šnitu sušene vratine.

  1. 80 dkg purećih prsa
  2. 15 dkg buđole
  3. 80 g maslaca
  4. 10 dkg sira ementalera
  5. 1 dcl bijelog vina
  6. češnjak
  7. sol
  8. papar
  9. maslinovo ulje
Image
Foto: RTL

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pureća prsa narežite na tanke odreske te na njih dodajte po jednu šnitu sušene vratine. U zagrijanu tavu dodajte puretinu tako da sušena vratina bude prema dolje. Odreske pecite samo s jedne strane i nakon toga ih stavite u posudu za pečenje tako da nepečena strana mesa bude okrenuta prema dolje.

Preko odrezaka naribajte sir, prelijte sve s malo bijelog vina i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva, 8 minuta. Dok se meso peče, napravite umak od češnjaka.

Narezani češnjak stavite na masnoću od pečenja, prelijte s bijelim vinom, posolite, popaprite i nakon 2 minute kad se vino reduciralo dodajte maslac. Puretinu izvadite iz pećnice, stavite je na tanjur i prelijte umakom od češnjaka.

Image
Foto: RTL

Pripremu cijelog ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
'ZABRINJAVAJUĆE' /

Studija pokazala: Vrećice čaja ispuštaju 'milijune' komada mikroplastike