Zimnica /

Kiseljenje krastavaca: Prirodno kiseljenje krastavaca

Image
Foto: Thinkstock, pilipphoto

Prilikom izrade domaćih slanih kiselih krastavaca, ima mnogo ljudi koji se bore s postupkom, što obično rezultira lošim kiselim krastavcima. Donosimo recept za prirodno kiseljenje krastavaca.

3.10.2021.
17:48
Thinkstock, pilipphoto
VOYO logo

Proces fermentacije kiselih krastavaca stvara idealne uvjete da se bakterije koje stvaraju mliječnu kiselinu postojeću na površini hrane hrane šećerom koji je prirodno prisutan u hrani. Mliječna kiselina će nastaviti rasti (ili fermentirati) sve dok se ne stvori dovoljno da ubije sve prisutne bakterije koje bi inače uzrokovale kvarenje hrane.

Krajnji rezultat je proizvod pun laktobacila koji proizvodi brojne korisne enzime, kao i antibiotske i antikancerogene tvari. Što se tiče okusa, slana kiselina prirodno kiseli krastavce i daje im fantastičnu hrskavost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko pratite ovaj recept za prirodno kiseljenje krastavaca, vaši krastavci biti će savršene teksture. Sastojci potrebni za prirodno kiseljenje krastavaca su oko 25 malih krastavaca za kiseljenje, 6 režanja češnjaka, 6 listova lovora, 2 žlice začina za kiseljenje, svježi kopar i sol.

Postupak prirodnog kiseljenja krastavaca započnite ispravnim čišćenjem staklenke kapaciteta 3 litre. Nježno očistite i uklonite vrhove cvjetova s ​​krastavaca. Na dno svake staklenke veličine litre složite onoliko krastavaca koliko možete. Začin za kiseljenje podijelite između staklenki. U svaku staklenku dodajte 2 režnja češnjaka i 2 lista lovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svaku staklenku dodajte dobru količinu kopra, a zatim svaku staklenku napunite s onoliko krastavaca koliko možete.  Na ploči štednjaka zagrijte 1 litru filtrirane vode sa 6 žlica soli dok se ne otopi. Nakon što se sol otopi u vodi, maknite s vatre. Dodajte 1 i pol šalicu slane otopine soli u svaku staklenku Preostale staklenke napunite s dovoljno filtrirane vode da prekrije sve sastojke. Stavite poklopac na svaku staklenku i dobro je protresite da se pomiješa voda i slana otopina. Nakon protresanja provjerite jesu li svi sastojci potopljeni. Stavite staklenku na hladno tamno mjesto 2 tjedna pazeći da staklenka podrigne nakon 7 dana.

Ovo je jednostavan recept za prirodno kiseljenje krastavaca kod kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo