Jela s piletinom /

Pileći raznjići u pikantnoj marinadi – Mediteran na tanjuru

Image

Pileći ražnjići u pikantnoj marinadi savršen su način da dovedete mali dio Mediterana u svoju kuhinju. Kako ih pripremiti?

16.9.2021.
13:33
VOYO logo

Nakon završenih godišnjih odmora i povrataka u realnost, svima pomalo fali mediteranska kuhinja pa su ovi pileći ražnjići u pikantnoj marinadi savršeni da okusimo barem mali dio Mediterana.

Za pripremu pilećih ražnjića u pikantnoj marinadi potrebno je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 600 g pilećih prsa
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žličice korijandera u sjemenkama
  • 1 žličica sjemenki komorača
  • 2 žličice kima
  • maslinovo ulje
  • pola žličice kajenskog papra
  • sol

Način pripreme pilećih ražnjića u pikantnoj marinadi:

U tavi pržimo sjemenke komorača, korijandera te kim. Nakon nekoliko minuta dodajemo im kajenski papar i zajedno ih usitnimo. U zdjelu stavljamo ulje, nasjeckani češnjak, sol i usitnjene začine na koje dodajemo pileće ražnjiće. Sve dobro izmješamo da svaki ražnjić sa svake strane bude prekriven začinima te pustimo u hladnjaku preko noći. Slijedeći dan izvadimo pileće ražnjiće ispržimo ih i poslužimo tople uz prilog po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo