Kuharica /

Kako i zašto je potrebna pasterizacija cikle?

Image
Foto: Pixabay

Želite pasterizirati ciklu, no ne znate kako se to radi? Pratite jednostavne upute za pasterizaciju cikle.

3.9.2022.
12:58
Pixabay
VOYO logo

Sirovi sokovi od cikle mogu nositi bakterije od kojih se možete razboljeti, osobito E. coli. Kako biste poništili učinak, trebali biste pasterizirati svaki sok od cikle koji je označen kao sirov.

Počnite s dovoljno velikim čistim loncem da u njega stane sok od cikle s dodatnim prostorom na vrhu za mjehuriće. Stavite lonac na štednjak. Ulijte sok od cikle u lonac.

Upalite plamenik i pustite da se smjesa zagrije. Morate paziti na smjesu dok se zagrijava, čekate da prokuha kako biste mogli mjeriti vrijeme i provjeriti temperaturu. Često miješajte smjesu dok se zagrijava.

Sok cikle mora doseći 71 °C da bi se smatrao pasteriziranim. Upotrijebite termometar kako biste provjerili sok od cikle nakon što ključa, ali nemojte dodirivati ​​stijenke posude termometrom jer ćete tako loše očitati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pasterizirani sok od cikle prebacite u sterilizirane staklenke koje ćete potom vakumirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike