Recept i piprema /

Ljetna torta od jagoda osvježavajući ljetni desert

Image
Foto: Pixabay

Ljetna torta od jagoda lagana je ljetna slastica slatkastog okusa. Ova ljetna torta od jagoda je jednostavan za napraviti i može se poslužiti za svaku priliku.

9.7.2022.
11:39
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept za ljetnu tortu od jagoda zahtijeva svježe jagode, koje su u sezoni tijekom ljetnih mjeseci.

Sastojci za ljetnu tortu od jagoda:

  • 1,5 šalica brašna
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • 6 žlica maslaca, omekšanog, plus još za podmazivanje tave
  • 1 šalica plus 2 žlice šećera, podijeljeno
  • 1 veliko jaje
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • pola šalice mlijeka
  • Oko 400 g jagoda, oljuštenih i prepolovljenih

Upute za pripremu ljetne torte od jagoda:

Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite lim za pečenje. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Staviti na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjeli električnog miksera tucite maslac i šalicu šećera oko 3 minute. Dodajte jaje i vaniliju i tucite na laganoj brzini dok se dobro ne sjedini. Postupno dodajte smjesu brašna, naizmjenično s mlijekom i miksajte na maloj brzini dok ne postane glatka.

Prebacite tijesto za ljetnu tortu od jagoda u kalup za torte. Na vrh rasporedite jagode, prerezanom stranom prema dolje, tako da potpuno prekriju tijesto. Po jagodama pospite preostale 2 žlice šećera.

Pecite deset minuta, a zatim smanjite vatru na 160°C i pecite dok ljetna torta od jagoda ne dobije blago zlatnu boju i tester ne izađe čist, oko sat vremena. Ostavite da se kolač ohladi u kalupu na rešetki. Ljetnu tortu poslužite sa šlagom ili sladoledom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike