Kulinarstvo /

Kako se priprema ukusno lagano varivo od povrća?

Image
Foto: Pixabay

Znate li da možete pripremiti zasitno, zdravo i lagano varivo od povrća, i to potpuno vegansko? Saznajte kako pripremiti lagano varivo od povrća koje vas neće ostaviti gladnima.

1.11.2022.
12:47
Pixabay
VOYO logo

Kada ste na dijeti prije blagdanske sezone, nema boljeg recepta od ovog gustog i izdašnog variva od povrća koje je prirodno bez glutena i potpuno vegansko. Najbolja stvar u vezi ovog laganog variva od povrća je što možete dodati ili izbaciti sastojke po svom ukusu.

Sastojci potrebni da se pripremi lagano varivo od povrća su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka, narezana na kockice
  • 2 stabljike celera, tanko narezane
  • 2 mrkve, narezane na tanke ploške
  • 6 češnjeva češnjaka, mljevenog
  • Sol i papar, po ukusu
  • 2 žlice svježeg ružmarina
  • 40 grama rižinog brašna
  • 60 ml bijelog vina
  • 450 ml povrtne juhe
  • 5 krumpira, narezanih na kockice
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 1 žlica soja umaka
  • 120 grama smrznutog graška
  • 2 žlice crnog vinskog octa

Prvo što trebate učiniti kada pripremate lagano varivo od povrća je dodati maslinovo ulje u veliki lonac na srednjoj vatri. Kad se ulje zagrije, dodajte luk, celer i mrkvu. Kuhajte uz povremeno miješanje oko 7-9 minuta ili dok luk ne omekša. Dodajte češnjak, crni papar i svježe začinsko bilje te kuhajte još 2 minute.

Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate lagano varivo od povrća je polako dodati brašno uz miješanje da se povrće prekrije njime. Kad ste dodali svo brašno, kuhajte oko 1 minutu uz stalno miješanje. Vrlo polako dodajte bijelo vino i povrtnu juhu, otprilike 30 ml odjednom, neprekidno miješajući tako da se tekućina i brašno sjedine bez grudica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umiješajte krumpir, pastu od rajčice i sojin umak. Pustite da lagano prokuha, a zatim smanjite na vrije. Kuhajte bez poklopca, povremeno miješajući, dok povrće ne omekša i gulaš se ne zgusne, 20-30 minuta. Umiješajte smrznuti grašak i crveni vinski ocat i kuhajte još 5 minuta ili dok se grašak ne zagrije. Ovo lagano varivo od povrća već je gotovo i spremno za posluživanje dok je vruće. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo