Glavno jelo /

Kosani odresci od divljači

Image

Kako pripremiti divljač? Donosimo vam recept za pripremu jela od divljači pod nazivom kosani odresci od divljači.

21.7.2021.
12:45
VOYO logo

Kosani odresci od divljači jedan je od načina kako možete pripremiti jelo do divljači. Pripremite kosane odreske od divljači i poslužite kao glavno jelo.

Kosani odresci od divljači sastojci:

  • 45 dkg divljači
  • 30 dkg kruha starog jedan dan
  • 10 dkg šampinjona
  • 3 dkg maslaca
  • jabuka
  • glavica luka
  • 1 dcl mesnog temeljca
  • žličica mješavine mediteranskih trava
  • 1,2 dcl vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • jaje
  • lovački umak u prahu
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Kosani odresci od divljači priprema:

Jelo kosani odresci od divljači priprema se oko sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na maslinovom ulju pržite luk i jabuku, posolite i pržite pet minuta na laganoj vatri.

Dodajte kruh koji ste narezali na kockice te začinte s mediteranskim začinima i pržite još par minuta.

Sve premijestite u posudu, dodajte vrhnje za kuhanje, mljeveno meso, jaje, krušne mrvice sve poparite i napravite tijesto od smjese.

Oblikujte okruglice i stavite ih pržiti na kombinaciju maslinovog ulja i maslaca. Nakon 5 minuta okrenite i pržite s druge strane.

Nakon što su odresci pećeni, ostavite ih na papiru kako bi se upila masnoća.

Zatim na maslinovom ulju pržite šampinjone. Paralelno ujugu dodajte lovački umak u prahu i dobro promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mješavinu prelijte preko šampinjona i kuhajte dok se umak ne zgusne.

Kosani odresci od divljači su gotovi i spremni za posluživanje. Servirajte kosane odreske s umakom od šampinjona.

ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike