Recept i priprema /

Kako se priprema kisela repa sa grahom i suhim mesom?

Image
Foto: Pixabay

Kisela repa sa grahom i suhim mesom ukusno je i zasitno glavno jelo. Kako se priprema kisela repa sa grahom i suhim mesom?

8.7.2022.
11:40
Pixabay
VOYO logo

Kisela repa sa grahom i suhim mesom vaše će nepce prekriti divnim okusom.

Sastojci za kiselu repu sa grahom i suhim mesom:

  • kisela repa
  • suha rebra
  • luk
  • žlica masti ili ulja
  • 1-2 režnja češnjaka
  • mala žlica mljevene crvene paprike
  • žlica povrtnog temeljca
  • 1 dcl umaka od rajčice
  • mala konzerva crvenog graha
  • velika žlica koncentrata rajčice
  • sol, brašno

Kisela repa sa grahom i suhim mesom priprema:

Možete koristiti domaću kiselu repu. Prvo je malo prokuhajte i procijedite. Na masti popržite sitno nasjeckani luk i češnjak, kad se luk cakli, a češnjak zamiriše posipajte mljevenom paprikom. Promiješajte i odmah zalijte vodom, pa dodajte povrtni temeljac, umak od rajčice i malo koncentrata rajčice.. Zatim dodajte kiselu repu i meso. Kuhajte oko 50 minuta dok meso i kisela repa ne omekšaju. Na kraju dodajte grah. Brašno natopite u malo vode i na kraju dodajte da se jelo zgusne. Začinite kiselu repu sa grahom i suhim mesom po ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike