Kuharica /

Kako zgusnuti punjene paprike?

Image
Foto: Pixabay

Želite zgusnuti punjene paprike kako biste dobili ugodniju teksturu? Dodavanje zaprške je najbolji način za to. Saznajte kako zgusnuti punjene paprike pomoću zaprške.

2.12.2022.
9:39
Pixabay
VOYO logo

Punjene paprike su tradicionalno jesensko jelo, međutim tekućina u kojoj se nalaze punjene paprike često bude prerijetka. Rješenje za to je priprema zaprške. Zaprška je naziv za kuhanu mješavinu maslaca i glatkog brašna koja se zgušnjava i čini bazu raznih umaka, poput punjenih paprika.

Sastojci potrebni da se pripremi zaprška koja će zgusnuti punjene paprike su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 g maslaca ili ulja
  • 50 g glatkog brašna

Prvo što trebate učiniti kada želite zgusnuti punjene paprike je zagrijati maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Kada se maslac otopi, dodajte 50 grama glatkog brašna te dobro pomiješajte zapršku. Nakon što ste pomiješali brašno i otopljeni maslac, zapršku treba kuhati najmanje 5 minute kako bi se skuhalo sirovo brašno. Nakon 5 minuta, zaprška je gotova. Dodajte zapršku 10 minuta prije kraja kuhanja punjenih paprika kako biste zgusnuli punjene paprike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo