Ako ste mislili da ne postoji način kako zgusnuti hladnu kremu, prevarili ste se. Naime, postoji način kako zgusnuti hladnu kremu da biste ju spasili i da vaš kolač ili torta ne bi otišli u zaborav. Način je vrlo jednostavan, a treba vam želatina.
Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju te umiješajte u hladnu kremu. Na taj ćete si način pomoći u tom kako zgusnuti hladnu kremu, no morate obratiti pozornost na još jedan dio. Naime, ako dodate želatinu u hladnu kremu, ona će vjerojatno poprimiti okus želatine. Zbog toga promijenite malo recept svog kolača ili torte te dodajte kremi neku aromu, ovisno o vašim preferencijama.
Drugi način, koji je jednostavniji, a koji će vam pomoći u tome kako zgusnuti hladnu kremu, jest da kupite u bilo kojem supermarketu gotove proizvode za zgušnjavanje, tzv. zgušnjivače. Njih pripremite prema uputi na pakiranju te dodajte u hladnu kremu.
Ono što jedino morate zapamtiti da postoji rješenje u tome kako zgusnuti hladnu kremu te da ne odustajete od svog kolača ili torte prerano!