Kuharica /

Kako staviti konzervans? Zašto je važan konzervans?

Image
Foto: Pixabay

Uz pomoć konzervansa naša hrana traje mnogo dulje. Konzervans se najčešće koristi za pripremu džemova, pekmeza i zimnica. Kako staviti konzervans?

8.1.2022.
12:49
Pixabay
VOYO logo

Trebate dodati konzervans u zimnicu ili džem, ali ne znate kako staviti konzervans.

Ako pripremate zimnicu od povrća najbolji kozervans je ocat. Za sigurno očuvanje hrane ocat mora imati razinu kiselosti od najmanje pet posto. Za konzerviranje, u nemetalnoj ili premazanoj posudi zagrijte jedan paket brze mješavine za kiseljenje i četiri šalice octa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sirove krastavce zapakirajte u staklenke i prelijte ih tekućinom od kiselih krastavaca, zadržavajući pola centimetra prostora. Pokrijte svaku staklenku poklopcem i zatvorite prstenom.

Kako spriječiti kvarenje mesa i ribe? Ako sušite meso ili ribu stavite konzervans, odnosno sol. Na samom početku osušite meso sa soli. Naime, sol sprječava rast bakterija. Sol je konzervans za meso. Meso je važno dovoljno nasoliti kako se ne bi kvarilo prilikom sušenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konzervans štiti od preranog kvarenja hrane, ali s druge strane treba ga koristiti oprezno i ne u prevelikim količinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo