Jela s gljivama /

Kako pripremiti gljive bukovače?

Image
Foto: Pixabay

Kako pripremiti gljive bukovače? Donosimo jedan od najboljih načina kako pripremiti gljive bukovače.

7.5.2022.
10:21
Pixabay
VOYO logo

Bukovače su bogate zdravim vlakanima i proteinima, antioksidansa, vitaminima i mineralima. Dobre su za srce, crijeva, imunološki sustav i još mnogo toga! Postojte različiti načini kako pripremiti bukovače. Donosimo jednostavan, ali vrlo ukusan recept za pripremu gljiva bukovača.

Sastojci kako pripremiti gljive bukovače:

  • 500 g bukovača, očišćenih i izrezanih na komade jednake veličine
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena
  • Sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu

Kako pripremiti gljive bukovače:

Stavite maslac i maslinovo ulje u tešku tavu postavljenu na srednje jaku vatru. Kada se maslac otopi, dodajte gljive u tavu u jednom sloju. Gljive kuhajte 2 minute, odnosno dok ne porumene. Preokrenite gljive i dodajte protisnuti češnjak u tavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjite toplinu na srednje-nisku; začinite solju i paprom i nastavite kuhati gljive dok ne počnu rumeniti, žlicom nalijevajući maslac na gljive dok se kuhaju. Maknite s vatre. Kušajte sol i papar i prilagodite tome. Poslužite. Upravo ste saznali kako pripremiti gljive bukovače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike