Kuharica /

Kako napraviti hrskavu piletinu?

Image
Foto: Pixabay

Često pripremate piletinu, no nikad ne bude hrskava? U prilogu donosimo recept za ukusnu hrskavu piletinu.

3.9.2022.
12:13
Pixabay
VOYO logo

Recepti za pripremu piletine su brojni, a najčešće se ipak priprema pečena piletina. Međutim, kako postići da piletina bude hrskava? Pratite recept i saznajte kako napraviti hrskavu piletinu.

Sastojci za hrskavu piletinu:

  • 300g piletine
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 300g brašna
  • 2 jaja
  • 200 ml ulja

Priprema hrskave piletine:

U jednu posudu dodajte brašno, mljevenu papriku i sol. U drugu posudu umutite jaja. Piletinu istucite tako da bude tanja i spremna za pečenje. Istučenu piletinu prvo stavite u posudu sa umućenim jajima, pobrinite se da jaja u potpunosti prekriju piletinu. Potom taj isti komad mesa ubacite u posudu sa brašnom, ponovno se pobrinite da brašno prekrije meso u potpunosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavicu ulijte ulje, te ju stavite na srednju vatru i pričekajte dok se ulje zagrije. Nakon što se ulje zagrije, dodajte pripremljenu piletinu i stavite ju peći. Nakon što ju ubacite, nemojte ju micati barem 2 minute, kako bi se stvorila korica. Pecite dok piletina ne dobije zlatnu boju. Servirajte toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike