Biftek je potrebno pravilno ispeći kako bi on bio sočan i ukusan. Napravite ukusnu i sočnu marinadu za biftek, te saznajte kako ispeći sočan i ukusan biftek.
Sastojci za biftek:
- 2 komada mesa za biftek
- 2 žlice ulja
- 1 žlica soli
- ½ žlice papra
- ½ žlice smljevenog češnjaka
Kako ispeći biftek:
1. Ostavite bifteke na sobnoj temperaturi da poprime njezinu temperaturu. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva celzijevih.
2. U posudi pomiješajte 1 žlicu soli, ½ žlice papra i ½ žlice smljevenog češnjaka. Miješajte dok se začini ne spoje.
3. Uzmite ubruse i tapkajte po bifteku kako bi pokupili višak tekućine s njega. Potom ga ravnomjerno premažite uljem s obije strane i začinite smjesom začina. Također ravnomjerno s obije strane.
4. Zagrijte tavicu na jakoj vatri, jedno 6 do 8 minuta. Kada se tavica jako ugrije, dodajte bifteke u nju i pritisnite ih kuhačom od tavicu. Pecite 30 sekundi svaku stranu.
5. Pažljivo prebacite biftek iz tavice u pećnicu. Pecite 3 minute pa ponovno okrenite biftek. Ponovite i za drugu stranu isto.
6. Biftek izvadite na tanjur te ga omotajte aluminijskom folijom. Ostavite da odstoji tri minute. Potom uklonite foliju.
Pećeni biftek možete poslužiti.