Recept i priprema /

Jela sa mljevenim mesom odličan izbor za ručak za svaki dan

Image

Koja su jela sa mljevenim mesom jednostavna za pripremu? Ako ste kasno došli kući i želite brzo nešto prigristi pripremite jelo sa mljevenim mesom.

2.7.2022.
11:15
VOYO logo

Jela sa mljevenim mesom odličan su izbor za ručak. Donosimo recept za pripremu jela mesne okruglice i bolonjez. Ovi recept odličan su izbor za pripremu ručka za svaki dan.

Mesne okruglice su prvo jelo sa mljevenim mesom koje možete jednostavno pripremiti.

Sastojci za prvo jelo sa mljevenim mesom:

  • 2 velika jaja
  • 1/4 šalice vode
  • 1 manja glavica luka sitno nasjeckana
  • 1 šalice mekih krušnih mrvica
  • 2/3 šalice ribanog parmezana
  • 2 režnja češnjaka, mljevena
  • 2 žličice talijanske mješavine začina
  • 1 žličica soli
  • 2 kilograma mljevenog mesa (junetine)

Upute za pripremu jela od mljevenog mesa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 180°. U velikoj zdjeli izmrvite mljeveno meso. Dodajte jaja, vodu, luk, krušne mrvice, parmezan, češnjak i začine. Lagano ali temeljito promiješajte. Oblikujte u lopte. Mesne okruglice stavite na podmazane rešetke u plitke posude za pečenje. Pecite nepokriveno dok više ne bude ružičasto, 15-18 minuta. Ovo jelo od mljevenog mesa je već gotovo, poslužite ga uz nadraži umak.

Bolonjez je još jedno jednostavno jelo od mljevenog mesa za koje donosimo recept.

Sastojci za bolonjez:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 šalica ribane mrkve
  • 1 šalica celera
  • 1 šalica luka
  • 400 g mljevene junetine
  • 400 g mljevene svinjetine
  • 1 staklenka umaka od rajčice
  • pola šalice čvrstog vrhnja
  • 1 žličica soli
  • pola žličice crnog papra
  • 400 g tjestenine
  • Parmezan

Kao pripremiti jelo sa mljevenim mesom bolonjez:

U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte mrkvu zajedno s celerom i lukom i pirjajte dok ne omekšaju, oko 3 minute. Dodajte mljevenu junetinu i mljevenu svinjetinu i kuhajte dok ne porumene, usitnjavajući meso dok miješate.

U staklenku ulijte umak zajedno sa soli i paprom i kuhajte 30 minuta uz povremeno miješanje dok se umak ne zgusne. Kada je umak za ovo jelo sa mljevenim mesom postigao željenu gustoću, umiješajte čvrsto vrhnje. Maknite s vatre i poslužite preko svoje omiljene tjestenine i pospite parmezanom. Ovo jelo sa mljevenim mesom je gotovo. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike