Kuharica /

Jela s tikvicama - punjenje tikvice i tjestenina u umaku od tikvica

Image
Foto: Pixabay

Jela s tikvicama idealna su kada nemate puno vremena, a želite se kvalitetno najesti. U nastavku pročitajte nekoliko recepata za jela s tikvicama.

18.12.2021.
15:13
Pixabay
VOYO logo

Jela s tikvicama možete pripremati kao prilog ili kao glavno jelo. Postoje različiti recepti za pripremu jela s tikvicama, a jeste li probali punjene tikvice i tjesteninu u umaku od tikvica?

Za pripremu jela punjene tikvice potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 veće tikvice
  • 500 g mljevenog mesa
  • 300 g gaude
  • pasirana rajčica
  • pola glavice luka
  • sol
  • vegeta
  • crvena paprika
  • peršin
  • maslinovo ulje

Priprema punjenih tikvica:

Sitno narezani luk popržite na maslinovom ulju, dodajte naribanu mrkvu te mljeveno meso. Sve zalijte s vodom, a kada zavri, dodajte 3 žlice pasirane rajčice te sol, vegetu, crvenu papriku i peršin. Neka krčka 15-20 minuta, povremeno promiješajte te dodajte vodu kao je potrebno. Za to vrijeme tikvice prerežite uzduž na dvije polovice te izdubite unutrašnjost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako želite, unutrašnjost tikvice možete narezati na kockice i dodati mljevenom mesu. Nakon što je mljeveno meso gotovo, njime nadjenite tikvice te posipajte naribanom gaudom. Sve zajedno posložite u tepsiju na papir za pečenje te stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva 30 minuta. Nakon 30 minuta vaše jelo s tikvicama je gotovo, a možete ga poslužiti samostalno ili uz krumpir.

Od jela s tikvicama dobro je spomenuti i tjesteninu u umaku od tikvica. Ovo jelo može biti vegetarijansko ili mesno. Ako ćete koristiti meso, preporučamo piletinu. Od sastojaka vam je potrebno sljedeće:

  • jedna tikvica
  • luk
  • paprika
  • kukuruz
  • tjestenina (prema želji; preporučamo špagete)
  • vrhnje za kuhanje
  • sol, vegeta, crvena paprika, peršin
  • maslinovo ulje

Priprema tjestenine u umaku od tikvica:

Luk narežite na kockice te popržite na maslinovom ulju. Ako koristite meso, popržite također i meso. Dodajte narezanu papriku i kukuruz i pustite da se sve zajedno 5 minuta prži na laganoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tikvicu narežite i iz miksajte pomoću štapnog miksera ili blendera. Dobivenu smjesu uljite u tavu i sve zajedno promiješajte. Dodajte vrhnje za kuhanje i začine te ostavite da se zajedno krčka 10 minuta. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu. Umak od tikvica možete pomiješati odmah s tjesteninom ili poslužite odvojeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo