Recept i priprema /

Kako napraviti ukusan grah sa suhim mesom?

Image
Foto: Pixabay

Grah sa suhim mesom vrlo je popularno jelo. Kako napraviti ukusno i zasitno jelo grah sa suhim mesom?

1.7.2022.
11:37
Pixabay
VOYO logo

Svaka kuća ima svoj način pripreme graha sa suhim mesom, neki koriste suha rebra, a neki više vole kobasice. Donosimo kako možete pripremiti grah sa suhim mesom.

Sastojci za grah za suhim mesom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g sušenog graha
  • 1-2 litre vode
  • glavica crvenog luka
  • mrkva
  • ¼ zelene paprike
  • 250 g suhog mesa
  • žlica soli
  • žlica suhe mješavine začina
  • ¼ žlice papra
  • lovorov list
  • žlica pirea od rajčice
  • 2 žlice ulja
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2 žlice brašna
  • žlica mljevene crvene paprike

Grah sa suhim mesom priprema:

Noć prije kuhanja potopite grah u hladnu vodu. Ujutro procijedite i operite grah i stavite u veliki lonac. Luk, mrkvu i papriku sitno nasjeckajte, dodajte grah, zalijte vodom i stavite na štednjak da prokuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjite temperaturu i pirjajte sat vremena. Nakon sat vremena dodati suho meso i sve navedene začine. Grah ponovno poklopite i ostavite da se lagano krčka još sat i pol. Kad je grah omekšao, dodajte pire od rajčice i počnite pripremati prah. Češnjak sitno nasjeckajte, u manju tavu ulijte ulje i pustite da se zagrije pa dodajte češnjak da se kratko prodinsta. Nakon toga dodajte brašno i sve zajedno kratko pržite.

Maknite posudu sa štednjaka, umiješajte papriku, promiješajte, zalijte s malo vode od graha, vratite na štednjak da prokuha, pa sve ulijte u grah sa suhim mesom.

Pustite da se grah sa suhim mesom kuha još najmanje pet minuta, provjerite okus da li je potrebno još začina, ugasite štednjak i poslužite topli grah sa suhim mesom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo