Jela s gljivama /

Gljive kao odličan prilog uz meso

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti gljive kao prilog uz meso? Evo kako napraviti gljive kao prilog uz meso koji će svakoga oduševiti.

4.6.2022.
15:39
Pixabay
VOYO logo

Lako pirjane gljive s češnjakom kuhane u kremastom umaku od parmezana ukusan su prilog, savršeno se miješaju s tjesteninom i mogu se koristiti i kao namaz na tost. Evo kako pripremiti ove gljive kao prilog uz meso.

Sastojci za ove gljive koje će biti prilog uz meso:

  • 1 kg gljiva
  • 1 žlica maslaca
  • 4 češnja češnjaka, zgnječena
  • prstohvat origana
  • prstohvat čilija
  • 1 šalica kreme
  • ½ šalice ribanog parmezana
  • 2 žlice peršina
  • 1-2 žličice limunovog soka
  • sol i papar po ukusu

Upute za pripremu ovih gljiva kao prilog uz meso:

Gljive očistite tako da ih obrišete krpom. Nakon što su gljive čiste, zagrijte malo ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte gljive i ostavite kuhati, redovito miješajući, dok ne porumene. Ako se puno tekućine skuha, ostavite da se kuha dok ne ispari. Dodajte češnjak, origano i čili i kuhajte minutu pa ulijte vrhnje, limunov sok i parmezan.

Kuhajte 3-5 minuta dok se umak malo ne zgusne. Posolite i popaprite i dodajte peršin pa poslužite. Gljive kao prilog uz meso su pripremljene. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike