jesenski okusi /

Dva slasna recepta za tjesteninu s tikvom butternut

Image
Foto: www.profimedia.hr

Jesen nam stiže na vrata, a s njom stižu i novi okusi u kuhinji. Donosimo vam dva odlična recepta za butternut tikvu ili muškatnu. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijete nove recepte

17.9.2019.
16:30
www.profimedia.hr
VOYO logo

Tjestenina s muškatnom tikvom i kozjim sirom

Sastojci: 

  • 900 grama tikve butternut, oguljene, očišćene i izrezane na kockice
  • 1 luk, narezan na komadiće
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 1 kilogram penne tjestenine
  • 1 šalica kozjeg sira, drobljeni
  • 1 šalica grubo nasjeckanih oraha, tostiranih
  • 1 pakirana šalica nasjeckanog svježeg lišća bosiljka
  • 1/3 šalice sitno naribanog parmezana

(Foto: Profimedia)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/05f814e76d155a28499f0069021f0e36_view_article_new.jpg?v=21

Priprema: 

 1. Zagrijte pećnicu na 220 °C. Papir za pečenje stavite u lim i lagano polijte biljnim uljem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Pomiješajte tikvu i luk te stavite u lim za pečenje. Lagano polijte maslinovim uljem, začinite solju i paprom. Pecite oko 40 do 45 minuta dok povrće ne dobije zlatnu boju i bude pečeno. Dok se tikva i luk hlade, skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite i ostavite oko 2 šalice vode od tjestenine. 

3. U veću zdjelu stavite tjesteninu, kozji sir i 1 šalicu vode. Miješajte dok se sir ne rastopi i stvori kremasti umak. Dodajte u smjesu tikvu i luk, orahe i bosiljak. Dobro posolite i začinite paprom, po ukusu. Na kraju dodajte parmezan i poslužite.

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/2
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
Topli napitak /

Ugrijte se uz provjereni recept za kuhani gin. Savršena kombinacija okusa i začina