Tjestenina s muškatnom tikvom i kozjim sirom
Sastojci:
- 900 grama tikve butternut, oguljene, očišćene i izrezane na kockice
- 1 luk, narezan na komadiće
- maslinovo ulje
- sol i svježe mljeveni crni papar
- 1 kilogram penne tjestenine
- 1 šalica kozjeg sira, drobljeni
- 1 šalica grubo nasjeckanih oraha, tostiranih
- 1 pakirana šalica nasjeckanog svježeg lišća bosiljka
- 1/3 šalice sitno naribanog parmezana
(Foto: Profimedia)
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 220 °C. Papir za pečenje stavite u lim i lagano polijte biljnim uljem.
2. Pomiješajte tikvu i luk te stavite u lim za pečenje. Lagano polijte maslinovim uljem, začinite solju i paprom. Pecite oko 40 do 45 minuta dok povrće ne dobije zlatnu boju i bude pečeno. Dok se tikva i luk hlade, skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite i ostavite oko 2 šalice vode od tjestenine.
3. U veću zdjelu stavite tjesteninu, kozji sir i 1 šalicu vode. Miješajte dok se sir ne rastopi i stvori kremasti umak. Dodajte u smjesu tikvu i luk, orahe i bosiljak. Dobro posolite i začinite paprom, po ukusu. Na kraju dodajte parmezan i poslužite.
Dobar tek!