Cvjetača je podvrsta divljeg kupusa koja je izrazito zastupljena u vegetarijanskoj prehrani, a još se naziva i karfiol.
Jedan od načina kako da cvjetaču uključite u svoju prehranu je salata od cvjetače.
Cvjetača na salatu sastojci:
- 500 g cvjetače
- 50 g luka
- jedna žlica kopra
- jedna žlica šećera
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 ml suncokretovog ulja
- 30 ml jabučnog octa
Cvjetača na salatu priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glavicu cvjetače očistite, operite i natrgajte na male komadiće. Skuhajte ju na pari na vodi koju ste posolili, tako da cvjetača zadrži hrskavost (al dente).
Kada je cvjetača kuhana dodajte ocat, ulje, luk i začine i sve lagano promiješate kako se cvjetača ne bi slomila već ostala u komadu. Ostavite da se cvjetača na salatu ohladi kojih dva ili tri sata prije posluživanja kako bi se okusi sjedinili.
Tekst se nastavlja ispod oglasa