Biljni čajevi /

Kako se priprema čaj od kardamoma? Zašto je dobar čaj od kardamoma?

Image
Foto: Pixabay

Bilo da se radi o crnom čaju, čaju od limuna i đumbira ili čaju od mlijeka za šećerom – čaj svi volimo. Mnogi od nas dodaju kardamom kako bi poboljšali njegov okus.

18.6.2022.
14:35
Pixabay
VOYO logo

Čaj od kardamoma priprema se kuhanjem zdrobljenih sjemenki kardamoma u vodi, ponekad zajedno s listovima čaja. Ove sjemenke otpuštaju svoje bioaktivne sastojke u vodu, što ovoj infuziji daje visoku terapeutsku vrijednost. Čaj sadrži esencijalne fenolne kiseline i sterole koji imaju snažna antioksidativna svojstva.

Ostali biološki metaboliti kardamoma uključuju pinen, sabinen, limonen, cineol, linalool, terpinolen i mircen, koji imaju antikancerogeno, protuupalno, antiproliferativno, antidijabetičko, antimikrobno, antihipertenzivno i diuretičko djelovanje na vaše tijelo. Pijenje čaj od kardamoma pomaže u potpunoj probavi i asimilaciji unesene hrane. Sprječava probavne smetnje i nadutost nakon obilnog obroka stimulirajući lučenje želučane kiseline. Također, čaj od kardamoma je bogat antioksidansima poput pinena, linalola, limonena i drugih fenolnih spojeva koji mogu smanjiti slobodne radikale koji uzrokuju hipertenziju.

Čaj od kardamoma može liječiti upalu grla i suhi kašalj te očistiti prekomjernu sluz nastalu zbog mikrobnih infekcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike