Kroz velika vrata, Vegeta Natur vratila se na meni. Širokom paletom proizvoda Vegeta Natur nudi rješenje za svaku kulinarsku avanturu. Bilo da u kuhinji igrate na sigurno ili uživate u improvizaciji, postoji samo jedno pravilo – Vegeta Natur. S novim i unaprijeđenim recepturama, Vegeta Natur zaista donosi prirodu u svaku kuhinju.
Potrebno je samo prepustiti se bogatstvu okusa i mirisa vaših jela u čijim ćete zalogajima prepoznati ono najbolje od prirode: suncem okupano povrće i pažljivo odabrane začine. Prepoznatljiv okus kvalitete i prirodnosti donosi morska sol s otoka Paga, kurkuma je zaslužna za zlatnu boju, ljupčac će sve začiniti mirisom vrta, a drugi birani sastojci dio su recepta majke prirode. Vegeta Natur. Po receptu majke prirode.
Rižoto s povrćem
25 minuta, 4 osobe, jednostavno
- 250 g riže Arborio Podravka
- 3 žlice maslinova ulja
- 500 ml vode
- 2 žličice Vegete Natur univerzal (6 g)
- 60 g luka
- 1 vrećica zamrznute mješavine povrća Kraljevski mix
- Podravka
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica Vegete Maestro kurkume
- ½ žličice Vegete Maestro crnog mljevenog papra
- Rižu operite i lagano popržite na žlici maslinova ulja.
- U vodu koju ste zakuhali dodajte Vegetu Natur univerzal i njome podlijevajte poprženu rižu pa je kuhajte poklopljenu na laganoj vatri tako dugo dok nije kuhana (20-ak minuta).
- Na preostalom zagrijanom maslinovu ulju popržite sitno nasjeckani luk do zlatnožute boje, dodajte zamrznuto povrće, protisnuti češnjak i pirjajte na laganoj vatri
- 10 – 15 minuta. Pirjanom povrću dodajte kuhanu rižu, pospite kurkumom i
- paprom i sve lagano izmiješajte.
- Poslužite kao prilog uz pečeno meso i zelenu salatu.
Savjet: Rižu pržite tako dugo dok ne postane staklasta jer će upravo to pridonijeti aromatičnosti rižota i spriječiti gnjecavost riže.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!