Britanski kulinarski studio Bompas and Parr osmislio je suzni koktel kao prigodan i originalan dar voljenoj osobi za skorašnje blagdane, piše Business Insider.
Studio koji se proslavio neuobičajenim kulinarskim kreacijama poput eksplozivnih kolača organizira od 15. prosinca posebne radionice za izradu suznih koktela.
Pasterizirane ljudske suze bit će sastojak pića spravljenog na bazi alkohola neutralna okusa i s dodatkom mirisnih trava i začinskog bilja.
Na radionicama će se prikupljanje suza poticati raznim tehnikama, među ostalim svijećama, masažom, snažnim mentolom, glazbom. Suze će se zatim pasterizirati i dodavati u boce u koje će polaznici po slobodnom izboru dodavati začine. Napitke će ponijeti kući i moći darovati dragoj osobi kao personaliziran božićni poklon.
Radionice će se održati u Britanskom muzeju hrane u Londonu po cijeni od 25 funti.
Zamisao nije nova. "Postoje priče iz Američkog građanskog rata o ženama koje su plakale u boce i čuvale suze za muževe kada se vrate iz rata. U tim emocijama snažna je magija", kaže organizator radionica.