Stiže nam nova epizoda gastro specijala Domaće i tradicionalno sa Špičekom by SPAR posvećenog uskršnjim blagdanima, a ovoga puta našem se slavnom chefu Tomislavu Špičeku u kuhinji pridružio slavni glumac Andrej Dojkić.
Već znamo da se naš nagrađivani kazališni, filmski i televizijski glumac kojeg sada gledamo kao inspektora Radića u seriji 'Sjene prošlosti' odlično snalazi u različitim glumačkim izazovima. U našem specijalu, Andrej je pokazao i da je prilično vješt pomoćnik u kuhinji.
I iako su teme specijala recepti za jela koja vežemo uz tradicionalnu i domaću kuhinju, chef Špiček nam je ponovno pokazao kako neki gastro klasici kao što su file od tune i šalša, uz malo mašte i eksperimentiranja, mogu poprimiti sasvim novi i originalni gastronomski format. Tako je ovom zgodom chef Špiček filete tune prije pečenja marinirao, uvaljao u crni i bijeli sezam koji su jelu dali posebnu aromu, a potom kratko ispekao na grill tavi.

Ovu kreativnu verziju gastro klasika - fileta tune koji osvaja nepce, chef Špiček je odlučio servirati s podjednako posebnom i inspirativnom verzijom šalše. Jer kad čujemo "šalša", obično odmah pomislimo na umak od rajčice s mediteranskim začinima. Međutim, Špiček je pokazao da to ne mora biti pravilo.
Konkretno, šalša na Špičekov način koju je ovom prilikom pripremao sastoji se od ribanog manga, crvene paprike, nasjeckanog ljubičastog luka, malo čilija i nekoliko listića svježeg korijandera koji je dodao svoju prepoznatljivu citrusnu notu.
Kako je na kraju ispao ovaj pomalo nesvakidašnji spoj tradicionalnih i egzotičnih sastojaka, pogledajte u trećoj epizodi specijala Domaće i tradicionalno sa Špičekom by SPAR.
A kako biste nabavili sve potrebne sastojke koje u kuhinji koristi chef Špiček za svoje inspirativne specijalitete, dovoljno je otići do najbližeg SPAR supermarketa ili INTERSPAR hipermarketa.
Dobar vam tek!
Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.