Tjestenina je hrana koju vole baš svi, i to s razlogom. Realno, nema boljeg i finijeg comfort fooda - ručka ili večere koja ne uključuje neki oblik tjestenine, a najpoznatiji je, svakako, kralj svih umaka – bolognese umak. Jedini je problem što se pravi bolognese mora satima polako ukuhavati na laganoj vatrici da bi se razvio onaj bogati okus mesnog umaka sjedinjenog sa sočnom rajčicom i domaćim povrćem.
A što ako bismo umjesto tog silnog nakuhavanja mogli to vrijeme iskoristiti – pametnije?
Tome svjedoči i priča Lucije Turčinov, ambiciozne kuharice iz Murtera koju su gledatelji imali prilike u poznati u kulinarskoj emisiji 'Hell's Kitchen'.
Kako je ovo vrijeme godine koje nas sve vraća na 'početne postavke', kad shvaćamo da je važno uživati u trenutku, a ne trenutke trošiti na stvari koje već postoje i savršeno su dobre, Lucija je odlučila pripremiti tjesteninu po receptu svoje none, a prelila ga je Podravka Bolognese umakom koji je dovoljno samo zagrijati i sljubiti uz malo škrobne vode s tjesteninom.
"Izrada tjestenine oduvijek je bila obiteljska tradicija. I dalje volim, kad god uhvatim vremena, izraditi svoju vlastitu tjesteninu", ispričala nam je Lucija.
Pokazala nam je kako se rukama mijesi i radi tjestenina i u sekundi uparuje sa savršenim Podravka Bolognese umakom u čijoj limenci pronalazimo pažljivo odabrane sastojke, zrele rajčice, aromatične začine i kvalitetno mljeveno meso, sve skupa sjedinjeno u simfoniju okusa koja budi uspomene na prošla vremena.
Kako je i sama istaknula, svaki zalogaj ove savršene kombinacije vraća u vremena kada su se obitelji okupljale oko rustikalnih stolova na otvorenim terasama, a vrijeme se provodilo uz opuštene razgovore, a ne kuhinjske štednjake. Uz Podravka gotova jela na tvom će se stolu u trenu stvoriti pravi domaći okusi – za sve situacije i za sve generacije.
*Sadržaj nastao u suradnji RTL native tima i Podravke!