Natjecatelji showa Tri, dva, jedan – kuhaj! kao da su se pretplatili na osrednje ocjene ponedjeljkom. Najbolje ocjene, svega solidnih 18 bodova, dobili su Honorata i Josip, dok su Verica i Dragan na dnu tablice sa svega 9 bodova, zahvaljujući Špičeku koji im je dao jedinicu zbog pomalo čudnog spoja krvavice s maslinovim uljem i gamberima.
Špiček je još tijekom obilaska jedinice tvrdio kako ne može zamisliti da netko krvavicu peče na maslinovom ulju, makne opnu/crijevo i njezin unutrašnjost servira zajedno s gamberima. Takvo su jelo Verica i Dragan servirali žiriju, a Špiček ga je odbio kušati uz komentar kako se to kosi s njegovim 22-godina dugim iskustvom kao kuhara.
"Vi slobodno kuhajte ovakva jela, ali ja na žalost ovo jelo ne mogu probati. Ovakve stvari nitko ne bi trebao pripremati, ja sam jako tužan zbog toga. Mene svi poznaju kao kuhara koji voli tradiciju i sav moj profesionalni trud bi pao u vodu da sam dao drugu ocjenu", rekao je Špiček bračnom paru iz Ližnjana, okrenuvši im na kuhači drugu jedinicu u cijelom showu.
"Sviđa mi se što Verica i Dragan idu svojim putem, što planiraju svoja jela, odlučuju se za hrabrija jela i nadam se da će na tome ustrajati. Ali, kad idu s nekim rješenjem za koji znaju da ćemo se mi zakačit, trebali bi imati i spremne odgovore, znati točno zašto nešto rade, odnosno što su zapravo pokušali napraviti. Također, ne smatram da postoji ikakav razlog zašto bi se krv pržila na maslinovom ulju i onda još spajala se s ostalim namirnicama. Ali, ako se to radi, očekujem da se zna zašto se to redi i što se time pokušava postići", rekla je Željka komentiravši čudne gambere Verice i Dragana.
Iako je žiri imao štošta reći i za jela ostalih natjecatelja, najbolje su prošli Honorata i Josip s rižotom s gamberima i špinatom za koji su šogorima donijeli 18 bodova.