Šparoge, mladi luk, mlada mrkva, rotkvica, grašak i brokula spadaju u najzdravije namirnice koje rastu u proljeće. S obzirom da je proljeće glavna ovotjedna tema showa, natjecatelje su na radnim jedinicama dočekale četiri bazne namirnice. S obzirom da će pripremati jela s margarinom, Ana i Snježana odlučile su se za male tarove s povrćem, a Branka i Vladimir za granatiranu brokulu i cvjetaču.
Paprike će obogatiti ramstek u woku Filipe i Petre, a Doris i Luka odlučili su se za dagnje s rižom koju će oplemeniti paprikama. Gamberi su glavna namirnica Honorate i Josipa te Verice i Dragana. I dok će ih šogori pripremati u rižotu sa špinatom, bračni par iz Istre će se odlučiti za malo neobičan spoj gambera s krvavicom. Vlado i Dragan svoju će puretinu oplemeniti đumbirom i narančom, a Ina i Dina će ispeći pureće rolice s mladim špinatom i bešamelom.
Jedno od ovih osam jela neće se svidjeti Tomislavu Špičeku. Dapače, odbit će ga kušati i, unatoč tome, ocijenit će ga najlošijom ocjenom! Tko će novi tjedan započeti na dnu ljestvice, doznat ćemo u novoj epizodi gastro showa Tri, dva, jedan – kuhaj!, večeras u 21:10 na RTL-u!