Novu sezonu 'Večere za 5 na selu' otvorili su kandidati iz Primoštena, a prvi među njima kuhao je vodoinstalater Antonio, koji je za goste i drage poznanike pripremio predjelo naziva Nešto starinsko, glavno jelo Morski veseljak i desert Nešto što Antonio zna.
Predjelo nije odgovaralo svim gostima, kao ni glavno jelo u kojem je Danijela našla dlaku, Jerko nije jeo desert zato što ne voli slatko dok je ostalima bio odličan, a domaćin nije priznao da tiramisu nije on pravio nego njegova supruga da bi naposljetku osvojio 34 boda.
Već u kombiju kandidati su vidjeli da se poznaju jer, kako kažu, Primošten je malo mjesto, a oduševljenje je bilo i veće kad su vidjeli još jedno poznato lice - večerašnjeg domaćina! Antonio je ponudio goste aperitivom, a svi su pohvalili fritule koje je poslužio uz piće dobrodošlice. „Fritule su bile za 110!“ rekla je Lorenta, a Anđelko dodao: „Bile su izvanredne! Mekane i ukusne.“
Doček je srdačno prošao, a potom su počeli s predjelom - tjesteninom s bobom i pancetom. Danijeli se nije svidio izgled jela zato što su špageti bili izmrvljeni, a i ne voli bob. Predjelo nije oduševilo ni Anđelka jer mu je nedostajalo pikantnosti: „Nema veze što su to tjestenina i bob, ali tu mora biti još nekih dodataka.“ Anđelku je zasmetalo i što domaćin nije uz jelo odmah poslužio i piće, a s njim su se složili i ostali. „Nije baš lijepo da je čaša prazna, a svi imamo vina“, dodala je Danijela.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/f69da32c-2848-11ed-b780-02a78be36f3a/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Za glavno jelo domaćin je poslužio gregadu. Danijela nije vjerovala da je domaćin sam ulovio ribu za večeru, a potom je našla dlaku! „Pomakla sam je sa strane, mislila sam da to nitko nije vidio, ali cijelo sam vrijeme razmišljala o tome“, rekla je, ali i dodala da joj je bilo ukusno iako bi voljela da je bilo više vina u umaku i maslinova ulja da prelije ribu. Lorenti je sve bilo jako fino: „Osjeti se i miris mora i više vrsta ribe, meni je bilo super! Još je i krumpir poprimio okus ribe i bilo je stvarno lijepo i ukusno to jesti, ali te kosti od ribe, meni je to smrt!“ Anđelko je zabavljao goste i pohvalio jelo: „Okus mi je bio izvanredan! Jedno je upotpunjavalo drugo; i riba i krumpir, bez ikakve primjedbe.“
Domaćin je za desert poslužio tiramisu u čaši i nije priznao gostima da ga je napravila njegova supruga. Uz desert je otvorio i šampanjac, što se jako svidjelo Danijeli: „Baš po mom guštu, top! Lijepo se slagao uz desert, super.“ Anđelku se desert jako svidio, okusom mu je bio za desetku, a Jerku baš i nije: „Bolja mi je bila gregada, a i inače ne volim slatko.“ Lorenta je bila ugodno iznenađena što je Antonio napravio tiramisu zato što otprije zna da dobro peče palačinke. „Svaka mu čast“, rekla je.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/34778d20-2849-11ed-a8ac-02a78be36f3a/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Nakon večere svi su zapjevali, domaćin im je podijelio domaće kapare koje je sam napravio, a potom im se pridružila klapa i nastavili su s pjesmom. Ocjene za Antonijevu večeru bile su šarolike; desetku je dobio od Anđelka, Lorenta je dala ocjenu manje jer ne voli čistiti ribu, Jerku je zasmetalo što nije bilo maslinova ulja pa je dao ocjenu osam, a Danijela se odlučila za sedmicu jer je imala više zamjerki: „Prvi razlog je dlaka u glavnom jelu, predjelo je bio bob koji ne volim i nije bilo maslinova ulja na stolu pa je riba bila suha.“
Danijela se pokazala kao prilično zahtjevna gošća, a što će ona sutra pripremiti gostima - ne propustite pogledati u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu' od 20.15 sati na RTL-u.