Na splitskoj rivi danas su se užurbano pripremali štekati odnosno
terese. Odlazimo zato Jeleni Tešiji!
Jelena, je li sve spremno za veliko otvaranje u ponedjeljak?
Gužva se može očekivati, ali još nije sve spremno. Bit će do ponedjeljka. Cijelog dana su se čistili podovi, provjeravale su se tende, ugostitelji nastavljaju s pripremama do ponedjeljka.
Između svakog stola će biti najmanje 3 metra razmaka. Kako će se na to sve priviknuti građani, a kako ugostitelji reći će nam naša gošća Jelena Tabak, predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja.
Hoće li svi većinom otvoriti svoje objekte i terase?
"Vjerujem da hoće. Ukoliko se otvore terase, hoće li se nastaviti ekonomske mjere – danas smo vidjeli da hoće . Zahvalni smo, nadamo se da će uskoro biti ispunjeni još neki kriteriji", rekla je Tabak.
Jeste li razgovorali danas s kolegama, što kažu?
"Vjerujem da će velika većina otvoriti svoje kafiće, uputa s
detaljima vezanih uz barijere vjetra, razmake i ostalo, to još
moramo vidjeti".
Puštanje glazbe - je li to određena vrsta manipulacije?
"Ne vjerujem da će biti manipulacije, poanta je da što prije
dočekamo razdoblje kad ćemo normalno raditi. Jedino što nas može
spasiti su ekonomske mjere. Nažalost, izostavljeni će biti
sezonci, čini mi se. Ako se toliko oslanjamo na sezonu, trebamo
naći rješenje da i ti objekti budu uključeni u mjere".
Kako sa smanjenim prihodima zadržati radnike?
"Jako teško, ostat će sada radna snaga koja jest, samo će se
produžiti. Nadam se da će se početi tražiti dodatna radna snaga.
Ako ne zaposlimo ljude u punom kapacitetu, ne znam tko će sezonu
raditi", rekla je Jelena Tabak.