POSAO NA KRUZERU: /

"Radi se i po 14 sati, ali možeš uštedjeti i vidjeti svijet"

Image
Foto: PIXSELL, Davor Puklavec

Na kruzeru je rad krvav, no uspješ uštedjeti i vidjeti svijet. Zaključak je to koji proizlazi iz priče Šibenčanina Tonija Slavice koji je dvije sezone proveo krstareći po svijetu.

28.7.2015.
11:26
PIXSELL, Davor Puklavec
VOYO logo

Šibenčanin Toni Slavica dvije je sezone proveo radeći na kruzerima kompanije Carnival. Posao je to za koji slovi da donosi dobru zaradu i omogućava ljudima da vide svijet. Toniju su na prvom mjestu bili radno iskustvo i posjećivanje drugih zemalja.

Nakon što je predao molbu za posao, na poziv za razgovoru u Lovranu čekao je dva mjeseca. Potom je polagao ispit iz engleskog i ishodio papirologiju te zbrojio trošak. Uključujući putovanja od Šibenika do Rijeke i zrakoplovnu kartu Zagreb - Frankfurt - Orlando, Toni je potrošio 13 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, zrakoplovnu kartu i novac za vizu refundirala mu je kompanija po dolasku na brod, piše Glas Slavonije.

Malu kabinu dijeliš s cimerom

Prvi put se ukrcao na Floridi, na brod Carnival Sensation gdje je tijekom 23 dana imao trening za "bar department" te je usavršio osnove posla. Potom ukrcao najveći brod flote Carnival Dream, gdje je radio. Radio je, kaže, od osam do 14 sati, a dnevno je mijenjao uniforme i do četiri puta, ovisno o odjelu u kojem je radio (jutarnja, dnevna, disko, kazalište...). "Kompanija radi pod motom 'oslovljavaj goste imenom i uključi zabavu u sve što radiš'. Svi zaposleni moraju imati pločicu s imenom, državom i pozicijom na brodu, pa čak i oficiri i kapetan broda", ispričao je Toni za Glas Slavonije. Govoreći o smještaju, požalio se na male kabine koje svaki zaposlenik dijeli s još jednim cimerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlična stvar kod ovog posla je što se uspije izići u svaku luku pa stvarno vidiš svijeta. Gosti su vani pa onda na brodu nije potrebno toliko osoblja. Uz posao se stigne i zabaviti i uživati", ispričao je Toni dodajući kako je uspio i uštedjeti. "Budući da nema troškova osim za osobnu higijenu, izlaske, piće ili cigarete, uspije se uštedjeti nešto novca", pojasnio je ujedno navodeći i da je hrana na brodu raznolika te da čovjek nikako ne može ostati gladan.

Glas Slavonije/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo