Više o razlozima ostavke Marina Medaka i novom smjeru krovne Udruge ugostitelja za RTL Danas govori nova predstavnica ugostitelja Jelena Tabak.
Koji su prvi potezi?
Sada kada se približava vrijeme otvaranja važno je da se u obzir
uzmu svi ugostiteljski objekti po principu da se odredi način na
koji možemo raditi, a da se ne ugrožava zdravlje ljudi i da svi
objekti koji imaju infrastrukturne kapacitete po tim mjerama budu
uključeni u rad, a ne da se dogodi razlika kao sada između caffe
barova, restorana, bistroa kao što je sad slučaj.
Kako ste došli do informacija o popuštanju mjerama
Plenković kaže da to ne postoji?
Da dobili smo informaciju da u valu popuštanja mjera postoji
mogućnost da kafići budu izuzeti iz tog dijela iz kojeg će biti
obuhvaćeni restorani i hoteli što smatramo neprihvatljivima.
Jasno da ne možemo znati točan datum popuštanja mjera i da treba
pratiti epidemiološku situaciju.
No, molimo Stožer da dopusti rad svim onim objektima za rad
neovisno koja su kategorija.
Ako se to ne ostvari planirate li prosvjedne
akcije?
Prerano je za to govoriti, vidjet ćemo što kaže Stožer, Sada smo
imali situaciju da su caffe barovi izostavljeni a da se ta
djelatnost obavljala u nekim drugim kategorijama i drugim
djelatnostima.
Također tražimo da se nastave ekonomske mjere održavanja radnih
mjesta te izmijenio dio do kad račun mora biti plaćen, jer velika
većina nema mogućnost to platiti.
Kakva je trenutačna situacija među ugostiteljima?
Jako je teško, skupljamo snagu i energiju i nadamo se da će odgovorni imati sluha za naše zahtjeve, koji su dobri u za državu i poduzetnike.
Naslijedili ste Medaka, postoji li i dalje sloga i ostaje
li on u Udruzi?
Apsolutno ostaje, Marin i Vedran ostavili su leđa za ovu Udrugu,
malo smo zarotirali pozicije, ali naši ciljevi su jasni i trebamo
ići dalje.